Afecțiuni virale ale aparatului respirator, răceli, gripe, pneumonie

Pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator, care sunt tot mai frecvente în ultima vreme, încerc să vă dau câteva sfaturi utile în tratarea acestor afecțiuni, care pot avea o evoluție foarte neplăcută. Sfatul meu este, că în cazul în care boala escaladează rapid să consultați un medic de specialitate, tratamentele prezentate mai jos fiind complementare tratamentului alopat prescris de către medic.

  1.      Efect antiinflamator : 2 părți Captalan, câte o parte Busuioc, Ciuboțica Cucului, Isop, Tapașnic. Se amestecă într-un bol de sticlă, iar din amestecul de plante rezultat se pune o lingură la 250 ml apă clocotită, se acoperă 15 min și se lasă la răcit. Se îndulcește cu miere și se consumă 2-3 căni/zi.
  2.      Efect espectorant, când evoluția este cu secreții : Cimbrișor, Iarbă Mare, Busuioc, Ciuboțica Cucului, Tapașnic. Se amestecă în părți egale se face infuzie ca mai sus și se consumă 2-3 căni/zi.
  3.      Când evoluția este cu febră, se consumă macerat la rece (4 ore, o lingură de pulbere în 250 ml apă) oricare dintre plantele: Rădăcină de Brusture, Soc, Scoarță de Salcie
  4.      Când evoluția este cu tuse uscată, se consumă macerat la rece din amestecul în părți egale a plantelor : Rădăcină de Brusture, Rădăcină Nalbă Mare, Semințe de Fenicul, Semințe de Anason.

      În plus se administrează sublingual o linguriță rasă de pulbere de Lumânărică de 3 ori/zi, care are o acțiune bună în curățarea de mucus a aparatului respirator și digestiv.

      Fructele ideale în aceste afecțiuni sunt : perele, kivi și ananasul. Foarte benefice sunt și caisele (proaspete în sezon și uscate în restul anului), care au rol de protecție a plămânilor.

      Este foarte indicat consumul de supă de pui (dar numai zeamă, fără carne), supa de rădăcinoase pasate (morcovi, țelină, păstârnac, pătrunjel) ușor sărate și calde.

      Se consumă Ceaiul Tibetan : se pune o linguriță de Scorțișoară la o ceașcă de apă fierbinte cu ½ linguriță de unt, opțional se poate adăuga și un praf de sare. Se bea cu paiul, pentru ca untul să stea la suprafață (este grețos).

      În cazul în care se ia antibiotic, este obligatoriu administrarea de probiotice și a minim 2 l de apă/zi.

      Statul și somnul se vor face în locuri calde, învelit cu pături pufoase și colorate, lucru care contribuie la echilibrare și vindecare.

      Observație : este de reținut faptul că, în MTC (Medicina Tradițional Chineză) corespondentul emoțional al Plămânului este tristețea sau durerea emoțională, precum și grijile excesive care pot duce la un deficit energetic al plămânilor, destabilizându-I și astfel făcându-I foarte vulnerabili la boală. Axa de influență este din ambele direcții, astfel dacă suntem sub presiunea unuia dintre sentimentele mai sus prezentate vom fi predispuși la afecțiuni ale plămânilor, dar și o afecțiune a Plămâinilor va produce o stare emoțională specifică.

Similar Posts